ENGLISH ROMANA HARTA SITE
DESPRE NOI ADAUGA POZA ADAUGA FIRMA AJUTOR CONTACT
cautare avansata  |  cauta pe site
 
Utilizator:
Parola:

E-mail:

Curs valutar BNR
(2012-09-01)
1 EUR - 4.4595
1 USD - 3.5484
mai mult
Relief » Turism

Romania se afla la o rascruce a drumurilor europene si este usor accesibila din orice punct cardinal pe caile ferate si pe drumurile transeuropene, pe calea aerului sau a apei (Dunarea, Marea Neagra). Relieful tarii, continand campii, dealuri si munti, este ideal pentru turism.

Muntii Bucegi 

Inca din vremurile antice, calatorii au vazut Romania ca un teritoriu impresionant, datorita podoabelor sale. Muntii Carpati romanesti, a caror ramura sudica era numita "Alpii Transilvaneni" de catre geograful francez Emm. De Martone, prezinta un peisaj unic din punctul de vedere al varietatii. Aici poate fi intalnita o varietate unica de forme, de la inaltimi si vai amintind vechii ghetari, pana la decorul fantastic al pesterilor.

Turistii pot petrece vacante de neuitat in statiunile de munte dintre care unele sunt celebre in intreaga lume. Vatra Dornei in nord, Slanic Moldova, Borsec si Sovata in centru tarii, Poiana Brasov, Predeal, Sinaia, Busteni, Caciulata si Calimanesti in sud, Muntele Mic, Semenic si Baile Herculane in sud-vest, Stana de Vale in nord vest, sunt numai cateva din statiunile unei intinse retele turistice cu hoteluri dintre cele mai bune. Aproape 200 de statiuni au fost deschise la munte, la deal si la campie. Din punct de vedere medical, aceste statiuni climatice si balneare sunt o adevarata farmacie naturala datorita apelor minerale. Mai multe boli pot fi tratate aici, precum reumatismele, bolile de piele, sau cele ale sistemului locomotor, respirator, digestiv sau neurovegetativ. In afara de traseele propuse de agentiile de turism, modificate la cererea vizitatorilor, trebuie mentionat Drumul lui Dracula, continand itinerarii parcurse de Vlad Tepes, curajosul print valah ce se bucura de renume si datorita romanului "Dracula" al lui Bram Stoker. Litoralul Marii Negre, cu plaje foarte intinse, prezinta numeroase statiuni asezate de-a lungul celor 45 de km de tarm, fiecare statiune avand un aspect original si furnizand turistilor vacante minunate si cure balneare in sanatorii. Tot in estul Romaniei, la nord de aceste statiuni, se afla Delta Dunarii, cuprinsa intre cele trei brate ale Dunarii care se varsa in Marea Neagra (1075 km din acest fluviu se afla pe teritoriu romanesc ). Delta Dunarii este unica in Europa in dimensiuni si valoare. Delta Rhonului, de pilda, este mult mai mica si mai putin complexa. Frumusetea Deltei Dunarii, peisajele sale unice si fauna sa bogata (mult apreciata si de Jacques-Yves Cousteau) au determinat UNESCO sa o desemneze rezervatie a biosferei.

Delta Dunarii

Datorita reliefului sau, Romania este o tara unde turismul poate fi practicat 365 zile pe an. Turistii nu vor uita arta populara romaneasca, precum cel din Sapanta Maramuresului, unde poate fi vizitat singurul cimitir vesel din lume, nascut din vechi credinte dacice si pictat in culori imaginate de un mestesugar local. Nu putem uita arta culinara, care, departe de a fi destinata numai supravietuirii, este un element de civilizatie si o filosofie a vietii.

Echipa InfoRomania
COMPANII
Consultanta, securitate, administrare, externalizare, service IT, suport, outsourcing, mentenanta, solutii si servicii IT,  virtualizare si green IT, web design, dezvoltare software - Ka&Te Associates